DN_plundring

Dagens Nyheters Birgitta Rubin recenserade Plundrarna på ett helt uppslag:

”Även om jag känner igen mycket av historieskrivningen så är jag ändå imponerad av Anders Rydells kunskapsinhämtning och lediga sammanställning av den internationella facklitteraturen om konstroven. Lägg till det krigshistoria, protokoll, arkivdokument, ögonvittnesskildringar och biografier. Han ger målande beskrivningar av kapplöpningen mellan olika plundrarorganisationer och nazitopparnas konkurrens om den finaste konst, främst Hitler och girigbuken Hermann Göring. […] Samtidigt kan Rydell berätta effektivt. Jag börjar faktiskt gråta av passagen om hur tyska riksbanken finansierade sina lyxinköp i Paris; man tvättade bokstavligen bort blod från guldtänder, smycken och klockor från dödslägren.”

Läs hela recensionen här.