Namnlös

Här kommer ett urval av helgens recensioner av Plundrarna:

Sydsvenskan

”Anders Rydell (…) demonstrerar djup sakkunskap samtidigt som berättelsen flyter fram som en välskriven thriller.”

”Nazisterna inte bara förintade människor. Deras avsikt var att även förinta Europas gemensamma konstnärliga arv. Om detta har Anders Rydell skrivit en lysande bok”

 Expressen:

”Anders Rydells bok om nazisternas konststölder är respektingivande och välskriven.”

”Anders Rydells ”Plundrarna” bygger på en respektingivande genomgång av befintligt material och är skriven med en lätt och begåvad penna.”

 Jönköpingsposten:

 ”Frågan om restitution, återlämning, lär aldrig bli fullständigt avklarad. Det är en trist men oundviklig slutsats som Anders Rydell landar i efter sin mycket fascinerande redogörelse.”

 Dagens Nyheter:

”Även om jag känner igen mycket av historieskrivningen så är jag ändå imponerad av Anders Rydells kunskapsinhämtning och lediga sammanställning av den internationella facklitteraturen om konstroven.”

UNT:

”Rydell kan skriva om konst och som helhet är ”Plundrarna” en viktig påminnelse om hur långtgående konsekvenser ett världskrig faktiskt har.”

Tidningen Kulturen:

 ”I ”Plundrarna: Hur nazisternas stal Europas konstskatter” har Anders Rydell skrivit en detaljerad och spännande skildring om hur denna enorma konststöld organiserades av nazisterna och vilka ideologiska värderingar som låg bakom.”

Antik & Auktion:

”Rydell har skrivit en alldeles utmärkt bok om hela det nazistiska konstplundringsföretaget, ideologin bakom och de juridiska efterföljderna.”